Joomla Free Tem­plates by Fat­Cow Hosting

Just nu: Guld­ham­sterun­gar lev.klara 16

EGENUPPFÖDDA UNGAR!

Vin­ter­vit Rysk Dvärgham­ster i olika färger.

dvarghamster

Sibirisk Dvärgham­ster

Pro­duk­ter

Bad­sand
Burar
Ham­ster­vadd
Hjul
Hus
Skålar
Spån
Toalet­thörna
Toalätt pap­per­spel­lets
Trans­port­boxar
Vat­ten­flaskor

Foder & Tillskott

Dvärgham­sterb­land­ning
Ham­sterb­land­ning
Godis
Kräcker Vitakraft
Pretty Pets foder
Selec­tive Ham­ster Supreme

Vit­a­miner

Sköt­sel­råd Dvärghamster

(Phodo­pus sungoris)

dvarghamsterungar

Livs­längd: ca 2 år.

Stor­lek: ca 710 cm.

Äter: De äter ham­sterb­land­ning eller dvärgham­sterb­land­ning och även lite kött, ägg, pasta, ris, potatis och frukt och grön­saker, ju mer vari­erad kost desto bät­tre. Men cit­rusfruk­ter och avokado är inte bra för hamstern!

Boende: De trivs bra i en bur med spån som under­lag. Buren skall vara minst 0,09m² dvs 45x20x20cm. Lägg gärna in lek­saker som t.ex. toarullar, rör, burkar och hus i buren. Saker av trä brukar upp­skat­tas att gnaga på! Ett hjul i buren brukar vara pop­ulärt att springa i.

Övrigt: Den ryska, även kallade sibiriska, vin­ter­vita dvärgham­stern är en liten, livlig och trevlig kra­bat. De kan leva både i par och ensamma. Om de ska kunna bo ihop måste de sät­tas ihop som ungar, men det är ändå inte garan­terat att det fungerar. Dvärgham­stern ska även ha sand­bad som den kan tvätta sig i, då håller sig pälsen fin och tät och detta gör även att den är mer aller­givän­lig än t.ex. guld­ham­stern. Vissa ham­strar använ­der även sand­badet som toalett så man måste kanske byta sand varje dag.
Ham­stern är ett nat­tak­tivt djur men är mer vaken dagtid än guld­ham­stern och det går att vänja dem vid ens egna tider. De är mycket nyfikna och kom­mer gärna fram för att se om det finns något gott att äta.

Sköt­sel­råd Guld­ham­ster (Mesocrice­tus auratus)

guldhamster

Livs­längd: ca 23 år.

Stor­lek: ca 15 cm.

Äter: Den äter en ham­sterb­land­ning och även lite kött, ägg, pasta, ris, potatis, frukt och grön­saker, ju mer vari­erad kost desto bät­tre. Men cit­rusfruk­ter och avokado är inte bra för hamstern!

Boende: De trivs bra i en bur med spån som under­lag. Buren skall vara minst 0,12m² dvs ca 48x25x20cm. Till långhåriga ham­strar kan man använda Toalätt (pap­per­spel­lets) eller träpel­lets om man tycker det är job­bigt att spånet fast­nar i pälsen. Lägg gärna in lek­saker som t.ex. toarullar, rör och burkar och hus i buren. Saker av trä brukar bli pop­ulära, det är roligt att gnaga! Ett hjul, på minst 18cm, i buren brukar upp­skat­tas som motion.

Övrigt: Guld­ham­stern finns idag i många olika färger, teck­ningar och hår­lag. Ham­stern är ett ensamd­jur, den ska alltså bo ensam i sin bur. Även den van­liga ham­stern kan ha sand­bad som den kan gräva i, de brukar även använda det som toalett. Man kan använda kattsand eller van­lig fin sand i ham­sterns toalett.
Ham­stern är ett nat­tak­tivt djur men det går att vänja dem vid ens egna tider. De är nyfikna djur och kom­mer gärna fram för att se om det finns något gott att äta.